Blogg

Lek mer med maten!

livsmedelsverket_bra-mat_imgbar

Broschyren ”Bra måltider i förskolan” bygger på Livsmedelsverkets kostråd ”Hitta ditt sätt – att äta grönare, lagom mycket och röra på dig” och ger råd och tips till den som vill utveckla måltiden både kulinariskt och pedagogiskt.

Mer grönsaker, mindre socker och lek mer med maten uppmanar Livsmedelsverket som nu i september ger ut broschyren ”Bra måltider i förskolan”.

I förskoleåldern växer barnen och utvecklas i snabb takt och grunden till barnens attityd till maten och matvanor läggs till stora delar under den här perioden. Bra mat för barn är egentligen samma sak som bra mat för vuxna och precis som med det mesta i barns utveckling så har alla vuxna i ett barns vardag en viktig roll. Tanken med de nya råden är att riva väggen mellan köket och det pedagogiska rummet och genom att inspirera barnen och använda så kallade smakbryggor tar man med Livsmedelsverkets uppdaterade råd ytterligare ett steg i en bra riktning mot ett sunt förhållningssätt till mat. Råden är utformade till alla som på ett eller annat sätt är delaktiga i barnets måltider och även om de riktar sig till pedagogisk personal i första hand så finns det ett och annat matnyttigt att ta med hem till de måltider man äter hemma med resten av familjen. Råden finns att läsa i sin helhet på www.livsmedelsverket.se och broschyren heter Bra måltider i förskolan. ISBN: 978-91-7714-247-8

You Might Also Like